Udělejte si vlastní domácí ruskou zmrzlinu.

Tohle musíte zkusit. Chcete si připomenout chuť dětství v podobě domácí zmrzliny? Díky našemu receptu můžete. Je úžasně smetanová a nenajdete v ní spoustu chemie, jako je tomu u zmrzliny kupované. Pesimisté samozřejmě mohou namítat, že přidaný cukr není zrovna to nejlepší. Možná není, ale zmrzlina bez barviv, konzervantů a éček rozhodně nic nepokazí. Dětem uděláte velkou radost. Komu je cukr velkým trnem v oku, dávat ho nemusí. Vše záleží na Vašem uvážení a na Vaší chuti.

Co budete potřebovat?

4 žloutky 200 ml mléka 200 g cukru 500 ml smetany na šlehání

Jaký je postup?

1. Do mísy dejte žloutky a připravte i zbylé suroviny. Uvařte mléko a nechte ho vychladnout. Pak k němu přidejte žloutky a cukr. Mléko zhoustne. Pak znovu zahřejte a přiveďte do varu. Směs dostane podobu kondenzovaného mléka. Potom nechte vychladit.2. Smetanu na šlehání vyšleháme ručním šlehačem.Poté vše spojte a dobře promíchejte. Umístěte do formy, krabičky nebo nádoby, kterou jste si pro domácí zmrzlinu vybrali. Vložte do mrazničky. Aby se Vám v zmrzlině netvořily zbytečné kousky ledu, párkrát po 30ti minutách vytáhněte a promíchejte. 3. Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvé, domácí a krásné smetanové zmrzliny.Sdílejte tento super recept na domácí zmrzlinu i s vašimi přáteli! Určitě si na ní také pochutnají!
loading...