Udělejte si domácí houstičky se sýrem a slaninou.

Recept-na-domácí-houtičky-planěné-sýrem-a-slaninou

Tohle je recept pro všechny milovníky domácího pečiva. Ještě teplé a křupavé houstičky, které po zakousnutí odhalí tekoucí sýr s báječnou slaninou ve svém středu. To není sen, to je recept, který vám dnes nabízíme k nahlédnutí a inspiraci. Pojďme tedy na to.

Co budeme potřebovat?

Těsto
  • 7 g sušených kvasnic
  • 2 lžičky krupicového cukru
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 3 hrnky pšeničné chlebové mouky
  • 1 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 vajíčko, rozšlehané
Zdobení
  • 300 g slaniny, nakrájené na kousky
  • 100 g sýra (volitelný) – 8 plátků
  • 1 hrnek strouhaného čedaru

Jaký je postup?

  1. Smíchejte vodu, cukr a kvasnice a nechte na teplém místě vzejít. (Přibližně 10 minut).
  2. Smíchejte mouku a sůl v míse. Přidejte kvasnice a olivový olej. Umíchejte těsto bud v robotu, či v ruce vařečkou. Poté ho vyndejte na pomoučený povrch a hněťte, dokud nebude těsto vláčné a elastické. V případě potřeby přidejte trochu mouky, pokud se těsto lepí.
  3. Přendejte těsto do mísy a překryjte potravinovou folií. Dejte na teplé místo na hodinu kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
  4. Mezitím orestujte zlehka půlku množství slaniny na pánvi. Jakmile bude lehce nahnědlá, sundejte pánev z plotny a nechte vychladnout.
  5. Vymažte plech trochou oleje.
  6. Těsto rozdělte na 8 dílů. Vezměte díl a trochu ho zplácněte. Plátek sýru přeložte na půl, na něj dejte lžičku slaniny. Zabalte do těsta a otočte překlady dolů. Pokračujte, dokud nebudete mít vše zabaleno a na plechu.
  7. Vršek houstiček potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte lžící strouhaného sýra a čerstvou slaninou.
  8. Zakrajte čistou utěrkou a nechte ještě půl hodiny kynout.
  9. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  10. pečte 20 až 25 minut nebo dokud nebudou houstičky lehce zlatavé.
  11. Servírujte teplé.

Komentáře

komentářů