Skvělý recept na domácí palačinky zapékané s houbovou směsí, kuřetem a sýrem.

1 Tohle je skvělý recept. Dokázali jste si představit, že k sobě někdy půjde palačinka a kuře? My taky ne. Ale po ochutnání tohoto receptu už nechceme nic jiného. Tyto slané palačinky, naplníte houbovou směsí s kuřecím masem, vložíte do zapékací mísy a zapečete do zlatova.  Jestli vás nudí klasické sladké palačinky, toto je recept přímo pro vás. Pojďme tedy na to, není to nic těžkého.

Co vše budeme potřebovat?

Těsto
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku vody
  • 2 lžíce rozpuštěného másla + máslo na smažení
  • 1/2 lžičky soli
Náplň
  • 3 hrnky vařeného kuřecího masa, natrhané na menší kousky
  • 1 hrnek strouhaného Swiss sýra + trochu na ozdobení
  • 1 hrnek strouhaného Gruyere sýra + trochu na ozdobení
  • 300 ml houbové polévky
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku, překrojený na půl
  • sůl a pepř na dochucení

Jaký je postup?

  1. Rozšlehejte vejce s vodou a mlékem, přidejte rozpuštěné máslo a sůl.
  2. Na menší pánvi rozehřejte půl lžíce másla, a nalijte těsto na palačinku.Pečte z obou stran dozlatova.Opakujte, dokud nevypotřebujete všechno těsto.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Česnekem vytřete zapékací mísu o velikosti 20 x 30 cm.
  4. Ve velké misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, polévku a sýry.
  5. Vmíchejte kuřecí maso, osolte a opepřete dle chuti. Do každé palačinky dejte přibližně 1/3 hrnku směsi a zarolujte.
  6. Poté palačinky překrojte na poloviny (či třetiny, pokud jsou velké) a opatrně je naskládejte do zapékací mísy tak, aby „stály“.
  7. Posypejte zbylým sýrem a vložte do trouby. Pečte přibližně 20 až 25 minut, nebo dokud sýr nezačne hnědnout.
  8. Vyndejte z trouby a nechte před podáváním 5 minut chladnout.