Domácí česnekové pagáče, kterým nedokážete odolat.

Skvělý recept, kterému nelze odolat. Pro milovníky česneku dnes máme extra specialitu. Do bochníků se přidává namísto klasického česneku česnek medvědí. Je o poznání silnější i aromatičtější. Upečené bochníky tak skvěle voní a ještě lépe chutnají. Chuť je plná a na česnek opravdu bohatá. Nebojte se však něčeho extrémního. Tvaroh, který je do bochníků přidán, těsto i finální chuť krásně zjemní. Navíc tento recept zvládne každý.

Co budete potřebovat?

500 g hladké mouky 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 100 ml mléka 150 g zakysané smetany 1 vejce 250 g másla 150 g tvarohu 3 lžičky soli 2 paličky medvědího česneku 1 vejce na potření

Jaký je postup?

  • Do teplého mléka přimícháme cukr a droždí. Počkáme, až nám vzejde kvásek.
  • V misce smícháme mouku se solí, máslem a tvarohem. Vejce smícháme se smetanou a tuto směs přidáme do mouky. Přidáme k tomu všemu kvásek a vypracujeme tuhé těsto. Dejte na hodinu do chladničky.
  • Po uplynutí hodiny těsto vytáhneme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále zhruba na 1,5 cm silný plát. Ten zasypeme česnekem a přendáme na plát na půl, znovu napůl a ještě jednou napůl.
  • Necháme 10 minut odležet, pak rozválíme a znovu přeložíme. Zase necháme 10 minut odležet, opět rozválíme a znovu přeložíme. Takto zpracované těsto rozválíme na finální plát silný 2 cm. Pomocí hrnku vykrájíme jednotlivé kolečka.
  • Pokud se Vám nechce zdržovat s překlady, přidejte česnek rovnou do těsta. Nemusíte ho pak takto zapracovávat.
  • Kolečka přendáme na plech vyložený papírem na pečení a rozehřejeme si troubu.
  • Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 18 minut.
Pochlubte se nám do komentářů, jak se Vám tento recept vyvedl.
loading...